Profielfoto Lieke

 

In 2014 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen in Nijmegen. Vervolgens ben ik gaan werken in vrijgevestigde praktijken en heb ik per 1 november 2018 mijn praktijk Logopedie Lieke aan huis geopend.  

Ik ben allround logopedist en heb me gespecialiseerd in de logopedische begeleiding van ernstige spraak- en taalmoeilijkheden bij kinderen.
Hiervoor heb ik naast mijn studie diverse bijscholingen gevolgd; o.a. PROMPT waarbij de behandeling zich richt op de tactiele ondersteuning tijdens de spraak. Ik heb me ook verdiept in de Executieve Functies binnen de logopedische behandeling. Onder executieve functies verstaan we vaardigheden die we nodig hebben om tot leren te komen. Ze zorgen voor sturing en controle van gedrag. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van afwijkende mondgewoonten zoals open mondgedrag, afwijkend slikken en slissen/lispelen. Deze behandeling wordt uitgevoerd middels Oro-Myo-Functionele Therapie OMFT.

Tijdens mijn logopedische behandeling vind ik het belangrijk dat de aanpak van de behandeling zoveel mogelijk aansluit op de behoefte van de cliënt. Om nieuwe dingen te kunnen leren is een sfeer van vertrouwen belangrijk. Met een flinke dosis complimentjes en humor geef ik kinderen het zelfvertrouwen dat nodig is om verder te komen. Ik bespreek met ouders hoe ik logopedische doelen verwerk in spelletjes of situaties in het dagelijks leven. Zo geef ik hen een actieve rol in het proces van de behandeling. Ik streef samen met kinderen en ouders, maar ook met leerkrachten en andere betrokkenen naar een mooi en blijvend resultaat! Tevens vind ik het belangrijk om mezelf op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op logopedisch gebied via symposia, artikelen en post-HBO cursussen.

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

 

 

 

Logo NVLFLogo Kwaliteitsregister ParamediciLogo DTL-Proof